krubbans Matpolicy
Vi lagar all mat i eget kök och strävar efter att använda så naturliga råvaror som möjligt. Därmed minimerar vi användandet av onödiga tillsatser i maten.
Vi väljer ekologiska alternativ så långt som möjligt.
Vi använder och serverar inte lättprodukter. Exempel på produkter som vi föredrar: Smör, Bregott, standardmjölk, vispgrädde och ost med hög fetthalt.
Vi använder inga nötter i maten (inkl mandlar, jordnötter, sesamfrön etc) pga allergirisken och barnens matsäckar ska heller inte innehålla nötter.
Våra menyer följer råvarusäsongen så långt som möjligt.
Vi serverar frukt på förmiddagen och till mellanmålet, kan även ingå i de maträtter som serveras.
Vi försöker minska mängden salt, tillsatt socker och helt undvika konstgjorda sötningsmedel i vår mat.
Vi vill uppmuntra barnens nyfikenhet att upptäcka nya smaker.
Vi vill att måltiden ska vara en trevlig stund där man kan sitta i lugn och ro och prata med varandra.
Vi vill lära barnen bra bordsskick och att vara artiga mot varandra.