krubbans Matpolicy

  • Vi lagar all mat i eget kök och strävar efter att använda så naturliga råvaror som möjligt. Därmed minimerar vi användandet av onödiga tillsatser i maten.

  • Vi väljer ekologiska alternativ så långt som möjligt.

  • Vi använder och serverar inte lättprodukter. Exempel på produkter som vi föredrar: Smör, Bregott, standardmjölk, vispgrädde och ost med hög fetthalt.

  • Vi använder inga nötter i maten (inkl mandlar, jordnötter, sesamfrön etc) pga allergirisken och barnens matsäckar ska heller inte innehålla nötter.

  • Våra menyer följer råvarusäsongen så långt som möjligt.

  • Vi serverar frukt på förmiddagen och till mellanmålet, kan även ingå i de maträtter som serveras.

  • Vi försöker minska mängden salt, tillsatt socker och helt undvika konstgjorda sötningsmedel i vår mat.

  • Vi vill uppmuntra barnens nyfikenhet att upptäcka nya smaker.

  • Vi vill att måltiden ska vara en trevlig stund där man kan sitta i lugn och ro och prata med varandra.

  • Vi vill lära barnen bra bordsskick och att vara artiga mot varandra.